İddialara göre yangın, mutfakta gece servisi sonrası açık unutulan pleyt ızgarasının aşırı ısınmasıyla alev aldığı ve temizlenmeyen, yağ dolu davlumbazdan bacaya sıçrayarak çatının yanmasına neden olduğu öne sürüldü.
ALEVLER TÜM OTELİ YUTTU
Köroğlu Dağları’nın zirvesinde, 2 bin 200 metre rakımda bulunan Grand Kartal Otel’de yangın, gece saat 03.21’de restoran bölümünde başladı. Otelin arka girişine göre 4. katında çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek tüm binayı alevler içinde bıraktı. Zorlu hava koşullarına rağmen yangına müdahale eden ekipler, 11 saatlik yoğun bir çalışma sonucunda alevleri kontrol altına alabildi. Ancak geride kalan manzara yürekleri dağladı: 78 kişi yaşamını yitirdi.
GÜNÜN EN ÖNEMLİ MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN
YANGIN DAVLUMBAZDAN ÇATIYA YAYILDI
Yangının çıkış nedeni hakkında ortaya atılan iddialara göre, otel mutfağında gece çorbası servisi sonrası açık unutulan pleyt ızgarası aşırı ısınmasının ardından alev aldı. Alevler, temizlenmemesi sonucu oluşan yağ birikintileriyle dolu davlumbazdan bacaya sıçradı ve buradan çatıya yayılarak oteli hızla sardı. Bu ihmaller zinciri, 12 katlı otelin tamamının küle dönmesine yol açtı.
Öte yandan BoluKartalkaya’da 78 kişinin hayatını kaybettiği yangın faciasıyla ilgili Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü raporunu açıkladı. SABAH’ın ulaştığı raporda yangının çıkış noktasının 4. kattaki restoran bölümü olduğu belirtilirken yangının kesin nedeni için ise bilirkişi işaret edildi.
İşte SABAH’ın ulaştığı o rapor…
Haber Kaynak : SABAH.COM.TR
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”
GÜNDEM
16 Mart 2025SPOR
16 Mart 2025GÜNDEM
16 Mart 2025SPOR
16 Mart 2025SPOR
16 Mart 2025GÜNDEM
16 Mart 2025GÜNDEM
16 Mart 2025