Haberin DevamıHaberin Devamı
Çin, Kore ve Japonya dahil olmak üzere Asya mutfaklarında sıkça kullanılan shiitake mantarının tüketimi faydaları nedeniyle son zamanlarda ülkemizde de artmıştır. Düzenli tüketildiğinde bağışıklığı güçlendiren shiitake mantarı, kemik sağlığını da destekliyor. Shiitake mantarı (Lentinula edodes), hem lezzeti hem de sağlık üzerindeki olumlu etkileriyle bilinen popüler bir mantar türüdür. İşte yararları:
Kolesterolü düşürebilir: Shiitake mantarında bulunan eritadenin ve beta-glukanlar, kötü kolesterolü (LDL) azaltmaya yardımcı olabilir. Kan basıncını dengeleyebilir: İçeriğindeki potasyum, kan basıncını düzenleyerek kalp sağlığını destekler.
Shiitake mantarı, beta-glukanlar ve polisakkaritler gibi bileşenler içerir. Bu maddeler, bağışıklık sistemini destekleyerek enfeksiyonlara karşı vücudu koruyabilir.
Prebiyotik etkisi vardır: Bağırsaklardaki faydalı bakterileri destekleyerek sindirim sistemini düzenleyebilir. Lif açısından zengindir: Bağırsak hareketlerini düzenlemeye yardımcı olur.
Shiitake mantarı, D vitamini içeren nadir bitkisel kaynaklardan biridir. D vitamini, kalsiyum emilimini artırarak kemik sağlığını destekler ve osteoporoz riskini azaltabilir.
Shiitake, çinko, selenyum ve antioksidanlar içerdiğinden cildin daha sağlıklı görünmesine yardımcı olabilir. Aynı zamanda saç dökülmesini azaltabilecek bileşenler içerir.
Haber Kaynak : CNNTURK.COM
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”
GÜNDEM
16 Mart 2025SPOR
16 Mart 2025GÜNDEM
16 Mart 2025SPOR
16 Mart 2025SPOR
16 Mart 2025GÜNDEM
16 Mart 2025GÜNDEM
16 Mart 2025